Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail Durmazsa Bölgemiz Savaş Tehlikesiyle Karşılaşacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail Durmazsa Bölgemiz Savaş Tehlikesiyle Karşılaşacak

NATO Zirvesi için ABD’de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’e ciddi uyarılarda bulundu. Erdoğan, "İsrail’in tehditleri ve çatışmayı yayma çabaları son bulmalı. Aksi halde bölgemiz daha büyük çatışmalar ve hatta savaş riskiyle yüzleşecek," dedi.

Washington’daki NATO Zirvesi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgesel savaş tehlikesine vurgu yaptı ve "İsrail durmazsa, bölgemiz savaş riskiyle karşı karşıya kalacak," ifadelerini kullandı.

Erdoğan’dan Müttefiklere Açık Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından dikkat çekenler şöyle: "Müttefiklerimizden temel beklentimiz, terörle mücadelede aynı tutumu benimsemeleridir. NATO ile Rusya arasında doğrudan bir çatışma ihtimali endişe verici bir durumdur.

"İsrail’in Tehditleri Durmalı"

Bu durumu doğurabilecek her türlü adımdan kaçınılmalıdır. Şanghay İşbirliği Örgütü’nün NATO’ya alternatif olduğunu düşünmüyoruz. Aynı şekilde BRICS’i de başka bir yapıya alternatif olarak görmüyoruz. İsrail’in tehditleri ve çatışmayı yayma çabaları durmalı. Aksi takdirde bölgemiz daha büyük çatışmalar ve hatta savaş tehlikesiyle karşılaşacak.

"Bölgemizde Terör Devleti Kurma Hayali Gerçekleşmeyecek"

Suriye topraklarının terörden tamamen temizlenmiş ve Suriyeliler tarafından yönetilen refah dolu bir ülke olması temel hedefimizdir. Bölgemizde bir terör devleti kurma hayalini taşıyanlar, büyük bir yanılgı içindedir ve bu asla gerçekleşmeyecek bir hayaldir."

Önceki Haber Kılıçdaroğlu'ndan Tanju Özcan'a Sert Eleştiriler: Cenazeme Gelme
Sonraki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile NATO İşbirliğini Onaylamayacağız
Benzer Haberler