Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kayseri'deki Olaylara Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kayseri'deki Olaylara Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'de Suriyeli bir kişinin 5 yaşındaki çocuğu taciz etmesiyle ilgili çıkan olaylar hakkında açıklama yaptı. Erdoğan, "Kayseri'de yaşanan olayların sebebi muhalefetin zehirli söylemleridir. Vandallık yapmak, sokakları ateşe vermek kabul edilemez" dedi.

Muhalefete Suçlama

AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, "Sığınmacı nefreti ve yabancı düşmanlığıyla hiçbir yere varılamaz. Dün Kayseri'de yaşanan olayların sebebi, muhalefetin bu zehirli söylemleridir. Vandallık yapmak, sokakları ateşe vermek kabul edilemez. Biz hiçbir zaman böyle olmadık, olmayacağız. Ayrımcılık ve ötekileştirme AK Parti siyasetinde yer bulmamıştır, bulamayacaktır. Biz, millete hizmet götürenlere engel çıkarmak peşinde değiliz" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkan Mesajlar

Erdoğan, toplantıda yaptığı açıklamada şu konulara değindi:

Selam ve Teşekkür: "Merkez Yürütme Kurulu üyelerimiz, değerli başkanlarımız ve dava arkadaşlarım, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Toplantıya katkı sunan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeni başkanlarımızı tebrik ediyorum."

Ortak Akıl ve Çözüm Arayışı: "AK Parti'nin istişare toplantılarını gerçekleştiremedik. Diyaloğa önem veriyor ve ülke konularına ortak akılla çözüm arıyoruz. AK Partili başkan arkadaşlarımızla projeleri görüşelim, yol haritasını şekillendirelim dedik. Davetimize katılanlara teşekkür ediyorum."

22 Yıllık Başarı Hikayesi: "AK Parti'nin hikayesi, yerelden genele ilerleyen başarı hikayesidir. Halkın içinden yükselmiş bir partiyiz. Yerel yönetimlerdeki başarılarımız, milletimizin bize olan güvenini pekiştirdi."

Seçim Süreci ve Ekonomik Zorluklar: "Düne kadar seçim kazanmak için atıp tutanlar, bugün ekmekten suya her şeye zam yapıyorlar. Verdikleri sözlerin arkasında durmak yerine bahane bulmaya çalışıyorlar. Biz ise milletimizin taleplerini yerine getirmek için kararlılıkla çalışıyoruz."

Erdoğan, konuşmasının sonunda, "Milletimizin AK Parti'den talepleri gerçekleşene kadar gereken adımları atmayı sürdüreceğiz" diyerek kararlılığını vurguladı

Önceki Haber MobilyaHaber'den Mobilya Sektörüne Özel Burç Yorumları
Sonraki Haber Kayseri'de 5 Yaşındaki Çocuğa Taciz: Yabancı Uyruklu Şahıs Tutuklandı
Benzer Haberler