Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Esad'a Mesaj: "Biz Hazırız, Cevap Bekliyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Esad'a Mesaj:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'ye yapacağı ziyaret öncesinde Atatürk Havalimanı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Suriye ile ilişkiler konusunda önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Beşar Esad ile görüşme isteğimizi ortaya koyduk, şimdi karşı taraftan cevap bekliyoruz. Biz buna hazırız" dedi.

İsrail'in Saldırılarına Sert Eleştiri

Erdoğan, İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarını sert bir dille eleştirerek, "İsrail, maalesef bir devlet gibi değil, terör örgütü gibi hareket ediyor. Dünya barışını koruma misyonu olan ülkeler, İsrail'i durdurmak için acilen harekete geçmeli. İnsanlığın kaybedecek zamanı kalmadı" ifadelerini kullandı.

Suriye ile Normalleşme Süreci

Suriye ile ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda açıklamalar yapan Erdoğan, "Türkiye olarak Esad ile görüşmeye hazırız. Şimdi karşı taraftan bir yanıt bekliyoruz" diyerek, bu konuda adım atmaya hazır olduklarını belirtti.

BM Genel Kurulu'na Katılım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye hareket ederken, burada dünya liderleriyle bir dizi görüşmeler yapacağını söyledi. Ajandasının yoğun olduğunu belirten Erdoğan, özellikle İsrail'in Gazze'deki saldırıları ve dünya barışına yönelik adımlar üzerine konuşmalar yapacağını ifade etti.

Önceki Haber Erdal Beşikçioğlu'ndan Sokak Hayvanlarına Yeni Görev: Eğitimli 5 Köpek Belediye Bünyesinde Görevlendirildi
Sonraki Haber Ankara'da Gündem: Geri Çekilen Etki Ajanlığı Düzenlemesi Yeniden Meclis'te
Benzer Haberler