Casusluk Suçuna Daha Ağır Cezalar Geliyor

Casusluk Suçuna Daha Ağır Cezalar Geliyor

AK Parti tarafından Meclis'e sunulan yeni düzenlemeyle Türk Ceza Kanunu'na casusluk suçuna dair yeni maddeler ekleniyor. Bu düzenlemeye göre, yabancı bir devlet ya da organizasyonun talimatı doğrultusunda suç işleyenler, casusluk suçuna ek olarak 7 yıla kadar hapis cezası alabilecek. Suçun nitelikli halleri ise cezanın 24 yıla kadar çıkmasına yol açacak.

Casusluk Suçuna Yeni Tanım

Meclis'e sunulan yasa teklifi, Türk Ceza Kanunu’nun "Devlet Sırlarına Karşı Suçlar ve Casusluk" bölümüne ekleniyor. Yabancı bir devletin çıkarları doğrultusunda suç işleyen kişilere yönelik daha ağır cezalar öngörülüyor. Suç, devletin güvenliği veya siyasal çıkarları aleyhine işlendiğinde, failler 3 ila 7 yıl arasında hapis cezasına çarptırılacak.

Savaş Durumunda Cezalar Katlanacak

Eğer bu suç, savaş sırasında ya da devletin askeri hazırlıklarını tehlikeye atacak şekilde işlenirse, ceza 8 ila 12 yıl arasında değişecek. Ayrıca, stratejik öneme sahip projelerde görev yapanlar bu suçu işlediğinde, cezalar daha da ağırlaştırılacak ve suçlular 24 yıla kadar hapis cezası alabilecek.

Çifte Cezalandırma

Casusluk faaliyetlerinde bulunanlar hem bu suçtan hem de "belge ve bilgi temini veya bunların açıklanması" suçundan ayrı ayrı cezalandırılacak. Böylece casuslukla etkin bir mücadele hedefleniyor.

Önceki Haber FETÖ Elebaşı Fethullah Gülen Geberdi
Sonraki Haber Fethullah Gülen'in Ölüm Nedeni Açıklandı
Benzer Haberler