Ayvalık'ta Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Ayvalık'ta Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki turistik Sarımsaklı Mahallesi'nde çıkan orman yangını 2.5 saatte kontrol altına alındı.

Yangın Nasıl Başladı?

Sarımsaklı Mahallesi'nde saat 22.30 civarında başlayan yangın, Yonca 1 sitesinin yakınlarında çıktı. Dumanları fark eden vatandaşlar hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak ihbarda bulundu.

Ekiplerin Müdahalesi

Olay yerine Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, Edremit Orman İşletme Müdürlüğü, Ayvalık Orman İşletme Şefliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi. Sarp arazi nedeniyle Ayvalık il merkezi ve çevre illerden de iş makinesi ve arazöz desteği istendi. Ekipler yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf etti.

Yangının Nedeni ve Çalışmalar

Yangının çıkış nedeninin trafo patlaması olduğu iddia ediliyor. Rüzgarın evlere yönelmesi nedeniyle iş makineleri güvenlik hattı oluşturmak için yoğun bir şekilde çalıştı.

Yangının Kontrol Altına Alınması

Yangın, 2,5 saat süren etkin müdahale sonucunda kontrol altına alındı. Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 10 arazöz, 6 su ikmal aracı, 6 dozer ve 1 treyler ile çalışmalar yürütüldü. Ayrıca, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Ayvalık Belediyesi itfaiye ekipleri de destek verdi. Rüzgarın etkisiyle yangının yeniden alevlenme riskine karşı soğutma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Önceki Haber Elektrik Akımı Kazasında Şok Edici Savunma: "Gözlemcimiz İzinliydi, Plansız Çalışmaydı"
Sonraki Haber Adıyaman Menzil'de Kadın ve Erkekler İçin Ayrı Otobüs Durakları
Benzer Haberler