Ankara Kulislerinde Sıcak Gelişme: İki Parti Birleşiyor, Mansur Yavaş Şartı Gündemde

Ankara Kulislerinde Sıcak Gelişme: İki Parti Birleşiyor, Mansur Yavaş Şartı Gündemde

Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin birleşme kararı almasının ardından, Ankara kulislerinde dikkat çeken bir iddia konuşulmaya başlandı. İddialara göre, iki parti DEVA Partisi çatısı altında birleşecek ve genel başkanlık görevini Ali Babacan üstlenecek. Ancak, partilerin muhalefetin ortak adayına destek verme şartının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın aday gösterilmesi olduğu öne sürüldü.

Ali Babacan Genel Başkan, Davutoğlu Onursal Lider

İki partinin birleşme kararının ardından, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu arasında yoğun bir görüşme trafiği başladı. Ortaya çıkan detaylara göre, DEVA Partisi çatısı altında birleşilecek ve partinin genel başkanı Ali Babacan olacak. Ahmet Davutoğlu’nun ise onursal başkan olarak görev yapacağı belirtiliyor.

Destek İçin "Mansur Yavaş" Şartı

Kulislerde konuşulan bir diğer önemli iddia, iki partinin muhalefetin ortak adayına destek vermek için belirledikleri şart. İddialara göre, Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı adayı olması halinde Gelecek Partisi ve DEVA Partisi, muhalefete tam destek verecek.

Mansur Yavaş İstifa İddialarını Reddetmişti

Geçtiğimiz günlerde, CHP'nin Tüzük Kurultayı'nda yaptığı konuşmada kendisine kısa sürede haber verilmesine tepki gösteren Mansur Yavaş’ın, partiden ayrılacağı iddiaları gündeme gelmişti. Ancak Yavaş, bu iddiaları yalanlamış ve Habertürk’e yaptığı açıklamada, "Son dönemde hakkımda sürekli mesnetsiz iddialar ortaya atılıyor. Başka partilere geçeceğim ya da aday olacağım gibi asılsız haberler çıkıyor. Adaylık konusu zamanı geldiğinde konuşulacak bir mesele. Ancak bu iddiaları yayanların kötü niyetli olduğunu düşünüyorum ve kirli siyasetin parçası olmayacağım" ifadelerini kullanmıştı.

Önceki Haber Ankara'da Gündem: Geri Çekilen Etki Ajanlığı Düzenlemesi Yeniden Meclis'te
Sonraki Haber Suudi Arabistan'ın 94. Milli Günü Ankara’da Coşkuyla Kutlandı
Benzer Haberler