Ali Babacan'a rakip çıktı! "Anketlerde yüzde 0,35'e düştük" diyerek adaylığını duyurdu

Ali Babacan'a rakip çıktı!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a karşı artan güvensizlik ve parti içinde yaşanan büyük istifalar üzerine avukat Salih Efe, partiyi yeniden ayağa kaldırmak amacıyla genel başkanlığa aday olduğunu resmen açıkladı. Efe, partinin ilk kurulduğu dönemde yüzde 12 destekle yola çıktığını, ancak bugün anketlerde yüzde 0,35'e kadar düştüğünü belirtti. "Koca Türkiye Cumhuriyeti'nde sadece bir ilçe ve bir beldemiz kaldı" diyerek partinin durumunu özetledi.

DEVA Partisi Genel Başkan Adayı Avukat Salih Efe, Ali Babacan'a olan güvenin zamanla sarsıldığını ve bu durumun teşkilatlarda büyük istifalara yol açtığını ifade etti. Efe, partiyi liderlik sorunları ve güven krizi nedeniyle zor günler geçiren bir noktada gördüğünü söyledi.

"YANLIŞLARA KARŞI ÇIKMAYA HAZIRIM"

Salih Efe, parti içinde yaşanan krizlere sessiz kalınmasının kendisini adaylığa ittiğini belirtti. "Başka bir adayın çıkmasını bekledim ama kimse harekete geçmedi," diyen Efe, uluslararası hukuk alanındaki deneyimiyle partideki yanlışlara dur demeye kararlı olduğunu vurguladı. Biat kültürüne karşı olduğunu da açıkça belirten Efe, "Ben sadece Allah'a biat ederim. Yanlışları görmezden gelemezdim," dedi.

"İSTİFALAR PARTİDE BÜYÜK YARA AÇTI"

Partide demokratik değerlerin yeterince hayata geçirilmediğine dikkat çeken Efe, çoğulculuğun önemini vurguladı. "DEVA Partisi olarak demokrasiyi, eşitliği ve adaleti savunuyoruz, ancak bu değerler parti içinde tam anlamıyla uygulanmıyor," diye ekledi. Efe, son yıllarda birçok kurucu üye, il ve ilçe başkanının istifa ettiğine de dikkat çekti.

"PARTİYİ TEKRAR GÜÇLÜ BİR NOKTAYA GETİRMEK İÇİN ADAY OLDUM"

Efe, DEVA Partisi’nin kuruluşundaki potansiyelini kaybettiğini belirterek, partiyi yeniden güçlü bir noktaya taşımak amacıyla aday olduğunu söyledi. "Partimizin ilk dönemlerinde yüzde 9-10 arasında bir destek varken, bugün sadece yüzde 0,35'e gerilemiş durumdayız. Bu düşüşün sebebi liderlik zafiyetidir," diyen Efe, çoğulculuk ve demokratik değerleri güçlendirme vaadiyle partiyi ayağa kaldırmayı hedeflediğini söyledi.

SALİH EFE KİMDİR?

1972 yılında Diyarbakır’da doğan Avukat Salih Efe, eğitim hayatına Diyarbakır'da başladı. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni tamamladıktan sonra, İngiltere ve Kanada’da eğitim alarak uluslararası hukuk alanında uzmanlaştı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği gibi önemli kurumlarda görev yapan Efe, DEVA Partisi’nde Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu ve çeşitli komisyonlarda çalıştı. Halen uluslararası hukuk, insan hakları ve mülteci hukuku alanında çalışmalar yürütmektedir.

Önceki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'de Kritik Görüşmeler: Gündemde Gazze Vardı
Sonraki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeni Yasama Döneminde Meclis'e Seslendi
Benzer Haberler