15 Belediye Başkanı ve 2 Milletvekili AK Parti'ye Katıldı: Siyasi Sahne Hareketleniyor

15 Belediye Başkanı ve 2 Milletvekili AK Parti'ye Katıldı: Siyasi Sahne Hareketleniyor

15 belediye başkanı ve 2 milletvekili, AK Parti'ye katıldı. Bu gelişme, Türkiye'nin siyasi sahnesinde önemli bir değişiklik olarak değerlendiriliyor ve AK Parti'nin yerel ve genel politik gücünü artıracağı düşünülüyor.

AK Parti, yarın 23. kuruluş yıl dönümünü kutlamaya hazırlanırken, partiye katılımlar konusunda hareketli saatler yaşanıyor. Bir süredir Ankara kulislerinde konuşulan 'yeni katılımlar olacak' iddiaları, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın yaptığı açıklamayla doğrulandı. Dağ, 15 belediye başkanı ve 2 milletvekilinin partiye katıldığını ve bugün bazı görüşmelerin olabileceğini belirtti.

Gözler, Gelecek Partisi'ne çevrildi. Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra AK Parti'ye katılacağı iddiaları gündeme gelmişti. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, bu görüşmeden haberdar olduğunu ve Cumhurbaşkanlığı makamında kim olursa olsun davete katılacağını açıklamıştı. Bu açıklama, Gelecek Partisi'nden AK Parti'ye geçişlerin olabileceği şeklinde yorumlandı.

Ancak Gelecek Partisi Ankara Milletvekili Nedim Yamalı, bu iddialara ilişkin olarak, partideki tüm görüşmelerin Davutoğlu'nun bilgisi dahilinde olduğunu ve AK Parti'ye geçecekse bunun Davutoğlu ile birlikte olacağını belirtti.

Bu tartışmalar üzerine Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, AK Parti'ye geçiş iddialarını kesin bir dille yalanlayarak, "Biz bulunduğumuz yerdeyiz ve muhalefet yapmaya devam ediyoruz. Ciddi bir operasyonla karşı karşıyayız, ama bu iddialar doğru değil" dedi.

Önceki Haber Akşener, Kılıçdaroğlu'na 'İhanet' Sözü İçin Dava Açıyor
Sonraki Haber Bugün AK Parti'ye Kimler Katılacak? Merakla Beklenen İsimler Açıklanıyor
Benzer Haberler